معرفی 9 نکته کوچینگی برای رهبری روزمره از موضوعاتی است که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم. صرف نظر از هر نقشی که ایفا میکنید، کلید هر موفقیتی در روابط نهفته است و هر رابطهای از گفتگوهایی که به طور منظم انجام میشود، تشکیل شده است. گفتگوها سرنوشت روابط را تعیین میکنند. آنچه گفتگوها را مؤثرتر میکند، فراتر از کلمات است.
این مقاله بر برخی از روشهای کوچینگ تمرکز دارد که میتواند به شما به عنوان یک رهبر یا مدیر منابع انسانی، کمک کند تا تغییرات مثبتی در روابطتان با اطرافیان ایجاد کنید.
کوچینگ یک روش ساختارمند برای تغییر مکالمات به منظور بهرهوری بیشتر است. با چند نکته ساده شروع کنید تا ببینید چگونه می تواند رابطه شما با دیگران را تغییر دهد.
نگران این نباشید که باید همه نکات را به یکباره به کار ببرید، هر نکتهای که به نظرتان آسان میآید را انتخاب کنید و شروع کنید.
به خاطر داشته باشید که کوچ های حرفهای این تکنیکها را سالها تمرین میکنند تا آنها را به بخشی از روش زندگی خود تبدیل کنند. بنابراین، اگر بلافاصله کاربرد این تکنیکها برایتان چالشبرانگیز بود، ناامید نشوید. فقط تلاش کنید و دوباره تلاش کنید. قبل از شروع یک گفتگو با هر کسی، فقط یکی از این نکات را انتخاب کنید و ببینید چگونه میخواهید گفتگو را تغییر دهید. به عنوان یک آزمایش به آن نگاه کنید.
کوچینگ روشی است ساختارمند برای تغییر مکالمات به منظور بهرهوری بیشتر. میتوانید با چند تکنیک ساده شروع کنید تا ببینید چگونه می تواند رابطه خود را با دیگران تغییر دهید.
برای آشنایی با برخی از شاخه های کوچینگ این مطلب را مطالعه کنید.
معرفی روش رهبری روزمره
1. بیشتر گوش دهید و کمتر صحبت کنید.
سعی کنید تنها پنج درصد از زمان مکالمه را شما صحبت کنید. عمدا مکث کنید، تا به شخص و موضوعاتش گوش دهید. زمانی که افراد احساس کنند شنیده می شوند، بیشتر درگیر می شوند. اکثر اوقات ما عجله داریم تا پاسخ دهیم و مکالمه را تمام کنیم. با این کار، ما اطلاعات مهمی از سخنان افراد را از دست می دهیم، و آنها را با احساس نادیده گرفته شدن رها میکنیم.
مقاله پنج سطح گوش دادن را مطالعه کنید.
2. گوش سپردن خود را نشان دهید از دیگر روش های رهبری روزمره
برای تأیید آنچه که شنیدهاید، آن را تکرار کنید تا به افراد نشان دهید به آنچه که برایش مهم است توجه کردهاید. این باعث میشود تا به شما بیشتر اعتماد کنند. همه ما فکر می کنیم که خوب گوش می دهیم اما در واقع اینطور نیست. از عباراتی مثل “اوهوم” ، ” بله ”، ” میشنوم ”، ” واقعا ؟ “، “من احساس می کنم”، و غیره برای ادامه مکالمه استفاده کنید.
3. کمتر اظهار نظر کنید و بیشتر بپرسید.
وقتی کسی برای مشاوره به سراغ شما می آید، سعی کنید با پرسیدن سوالات و ایجاد طوفان فکری، او را به فکر کردن درباره نظرات خودش وا دارید. فضایی برای بازخورد ایجاد کنید. وقتی افراد پاسخهای خودشان را پیدا می کنند، به آن متعهدتر هستند. در عین حال، وقتی برای آنها فضایی برای کشف راهحلهای خودشان فراهم میکنید، در ایجاد اعتماد و ارتباط با آنها نیز پیشرفت میکنید.
4. دلیلی برای ترغیب پیدا کنید.
دلایل زیادی برای قدردانی و تأیید وجود دارد، سر وقت بودن، یک خبر موثر، یک روش مناسب برای حل تعارض یا یک عادت موثر. چیزی برای قدردانی پیدا کنید، هرچند کوچک باشد. مشاهده کوچک شما درباره کسی میتواند تأثیر بزرگی در ذهن او و البته در رابطه شما با او داشته باشد.
ترغیب و دعوت، رفتارهای مثبت را تشویق می کند. مشوق آنچه که می خواهید بیشتر در اطراف خود ببینید، باشید. همین امر در مورد بازخورد نیز اتفاق می افتد. آنچه ما روی آن تمرکز می کنیم، رشد می کند.
5. بستن قرارداد در هر مکالمه
قرارداد بستن همیشه قانونی یا رسمی نیست. فقط درک شفاف از اینکه «چه انتظاری از من در این مکالمه وجود دارد؟» و «طرف مقابل چه انتظاری دارد؟» و همچنین به معنای قرارداد بستن نیز هست.
در مکالمات روزانه، ما قرارداد نمی بندیم و در نتیجه به سختی می توانیم مکالمات را در ذهن خود به پایان برسانیم. نشانه های رایج و متعدد در یک مکالمه مثل عدم شفافیت، سوء تفاهم پیرامون مسئولیت ها و … است.
هنگامی که در مکالمه قرارداد میبندید، دقیقا شما (به عنوان شنونده) و فرد گوینده متوجه خواهید شد که از یکدیگر چه می خواهید، و در نهایت متوجه میشوید که نه تنها در زمان و انرژی صرفه جویی میکنید، بلکه وضوح بیشتری را در روابط خود ایجاد میکنید.
6. به صدای درونی خود توجه کنید.
هنگام گوش دادن به کسی ، توجه کنید که چگونه گفتگوی درونی شما در شنیدن شما تاثیر دارد. مکث کنید، ببینید که چگونه بر اساس قضاوت خود به مکالمه معنا میبخشید و سعی کنید آن را شفاف کنید تا مطمئن شوید که پیش فرض های شما به محتوای مکالمه اضافه نمی شود.
به عنوان یک انسان، همه ما پیش فرض هایی داریم . چیزی که باعث قضاوتگر بودن ما می شود این است که اجازه دهیم مکالمات ما آلوده به این پیش فرض ها شوند. وقتی آگاهانه آن ها را از هم تفکیک کنیم، فضایی برای دیدن افراد همانطور که هستند ایجاد می کنید، راهی موثر برای ایجاد پذیرش و ارتباط موثر. دفعه بعد، زمانی که احساس قضاوت نسبت به کسی داشتید، به خانواده، فرزندان و سیستم فکری کلی او فکر کنید تا بدانید از کجا می آیند. فقط شما می توانید با تکیه بر قضاوت خود یک تصور طولانی مدت در مورد کسی که به ندرت او را می شناسید ایجاد کنید.
7. تمرین بازسازی در مقابل تناقض
هنگامی که کسی می گوید “فکر نمی کنم بتوانم این کار را انجام دهم” ، بازسازی به این معنی است که ” آیا شما تلاش نکرده اید یا تلاش کرده اید اما موفق نشدهاید ؟ ”
این کمک می کند که مکالمه مثبت بماند و اجازه می دهد تا تجربیات، آینده ی پیش رو را تعریف کنند. مثال دیگر این است که وقتی کسی می گوید” بر اساس تجربه من این اصلا ممکن نیست”، این را به “به نظر میرسد که با روشهایی که تا الان تست شده غیر ممکن است. چطور میتوان راههای جدیدی برای انجام این کار که قبلاً امتحان نشدهاند ایجاد کرد؟” تبدیل کنید.
مکالمه خود را هر بار که منفی یا غیرممکن به نظر میرسد بازسازی کنید. از کلمه “و” به جای “اما” استفاده کنید. هر چیزی را میتوان بازسازی کرد. این کار را برای خودتان انجام دهید، برای دیگران هم انجام دهید.
8. نقش خود را در مکالمه بشناسید.
همه ما در زندگی نقشهای مختلفی ایفا می کنیم و در هر نقش انتظارات متفاوتی از ما وجود دارد. با این حال، درگیری های روزانه ما اجازه نمی دهد تا در مورد انتظارات هر نقش در لحظه فکر کنیم و به صورت خودکار از پاسخ های استاندارد استفاده میکنیم. فقط یک مکث کوتاه و قرارداد با خودمان میتواند به شدت به تصمیمگیری نوع پاسخی که میخواهیم در یک موقعیت خاص بدهیم کمک کند.
9. توجه تان را به صورت اختیاری هدیه دهید.
توجه، گرانبهاترین و کمهزینهترین هدیهای است که میتوانید به افرادی که برای شما مهم هستند بدهید، چه اعضای تیم شما باشند و چه خانواده شما. توجه به نیازهای آنها و پیدا کردن زمانی برای به اشتراک گذاشتن کمی از فضای خودتان، در روابط بسیار مؤثر است.
به یاد داشته باشید، مهمترین احساس برای کسی که میخواهید به طور اصیل با او مشارکت کنید، احساس ارزشمندی و شنیده شدن است.
در ارتباطات کوچینگی، توجه پایه و اساس هر گفتگویی است. تمرکز ما همیشه بر حمایت و توسعه افراد و تلاش برای یافتن راه حل به جای یافتن نقصها است. به عنوان کوچ های حرفه ای، ما آموزش دیده ایم که قضاوت ها و پیش فرض های خود را کنترل کنیم تا مکالمه را تمیز و بدون آلودگی از افکار خودمان نگه داریم.
اکثر مکالمات به دلیل ترکیبی از قضاوت هایمان در مورد افراد، ترسهای خودمان و طرز فکرمان آلوده میشوند. خبر خوب این است که ، یک مکالمه موثر و باز با تغییر تمرکز امکان پذیر است. وقتی جنس مکالماتتان را تغییر می دهید ، نتیجه آن را نیز تغییر می دهید.
به عنوان یک استراتژی، قبل از شروع گفتگو، نتیجه را انتخاب کنید و از روابط سالم اطراف خود لذت ببرید.
داشتن قصد حمایت، توسعه و قضاوت نکردن، فضای اعتماد، همدلی و مثبت نگری را ایجاد می کند که یک عنصر ضروری برای پرورش خلاقیت است.
از یک کوچ دارای تاییدیه صلاحیت از فدراسیون بین المللی کوچینگ ICF بخواهید که به شما در برداشتن گام بعدی در سفرتان برای توسعه مهارت های رهبری جدید کمک کند.
فدراسیون بین المللی کوچینگ (ICF) بزرگترین سازمان کوچینگ در سطح جهان است که رشد و گسترش جهانی حرفه کوچینگ را بر عهده دارد و نقش کوچینگ را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از یک جامعه پر رونق تقویت می کند. این فدراسیون در سال 1995 تأسیس شده است و بیش از 35000 عضو آن در بیش از 140 کشور و منطقه در جهت اهداف مشترک افزایش آگاهی از کوچینگ و حفظ یکپارچگی حرفه از طریق یادگیری مادام العمر و رعایت بالاترین استانداردهای اخلاقی تلاش می کنند. برای اطلاعات بیشتر به coachingfederation.org مراجعه کنید.