اگر ابزارها و تکنیک های کوچینگ در مسیر درست استفاده شوند می توانند در مسیر زندگی مراجعان تغییر ایجاد کنند و در دستیابی به رشد پیوسته ، کامیابی و موفقیت پایدارکمک دهنده باشند. کوچینگ موثر فراتر از توانایی پرسیدن سوالات درست و با یک ترتیب تعریف شده است . کوچ های حرفه ایی در  پروسه تغییر واقعی مراجعان  ماهر هستند. آنها مراجعان را برای دسترسی به پتانسیل حداکثر ، غلبه بر موانع و دستیابی به موفقیت پایدار ارتقا می دهند.

در اینجا 14 ابزار و تکنیک موثر برای بهبود عملکرد مراجعان و ارتقا مهارت های کوچینگ شما لیست شده است:

1-ابزار کوچینگ : چک کردن 5 دقیقه ایی قبل از جلسه:

قبل از هر جلسه کوچینگ به مراجعین خود یک چک لیست کوتاه بدهید و از آنها بخواهید آن را تکمیل کنند.

این کار به هر دوی شما کمک می کند که مسیر پیشرفت و موفقیت ها را از جلسه قبل تا الان بررسی کنید . شما به عنوان کوچ می توانید موانع مسیر و درگیری های مراجع را پیدا کنید . این پرسشنامه به شما کمک می کند که چه چیزی مراجع را در اغلب اوقات آزار داده و قرار است  بر چه چیزی در جلسه آینده  متمرکز شوید.

این تکنیک به مراجع کمک می کند از لحاظ ذهنی برای جلسه آماده باشد و جلسه شما به شدت موثرتر خواهد شد.

2- از تکنیک هدف گذاری اسمارت (SMART) در فرایند کوچینگ خود استفاده کنید :

در هدف گذاری اسمارت، هدف باید مشخص، قابل اندازه گیری، قابل دسترس، واقعی و زمان دار باشد .

به طور مثال هدف ((من میخواهم کسب و کار خود را گسترش بدهم.)) باید توسط مراجع با جزییات بیشتر و قدمهای اجرایی شرح داده شود. به شکل اسمارت این هدف می تواند به شکل زیر تعریف شود:

((من میخواهم 5 مراجع جدید در این ماه با درخواست مراجع از طریق انتشار دو مقاله  مفید در وبلاگ و سوشال مدیا  به کسب و کار کوچینگم اضافه کنم.))

3-تکنیک موثر کوچینگ: از مراجع بخواهید بعد از هر جلسه کوچینگ دریافت ها و نکات طلایی جلسه را بنویسد و با شما به اشتراک بگذارد:

بعد از هر جلسه مراجع را تشویق کنید که نکات طلایی جلسه را با شما به اشتراک بگذارد. این کار باعث می شود مراجع تصویر واضحی از ارزش افزوده جلسه کوچینگ داشته باشد. با چند سوال ساده  مثل ارزشمند ترین چیزی که از این جلسه به دست آوردی چه بود ، به مراجع کمک کنید که نکات اصلی  هر جلسه را استخراج کند.

این تکنیک موثر کوچینگ به کوچ کمک می کند” آها مومنت “مراجع را درک کند. اگر این کار در قالب یک فرمت برای مراجع و کوچ فراهم باشد، می توانید به این نکات طلایی را  در جلسات بعدی رجوع کنید .

4- سوالات باز بپرسید:

سوالات باز به مراجع امکان می دهد اطلاعات بیشتر شامل  احساسات ، نگرش ها و مفاهیم فراتر از موضوع را عنوان کند و به کوچ امکان می دهد به افکار و احساسات صحیح تری از موضوع مراجع دسترسی پیدا کند.

5- تکنیک کوچینگ : از قدرت نوشتن استفاده کنید:

نوشتن برنامه ها و اهداف در اولین قدم باعث می شود آنها به واقعیت تبدیل شوند  و مراجع متعهد به اقدام گردد مخصوصا وقتی که با شخص دیگری مثل کوچ به اشتراک گذاشته شود

نگارش اهداف برای کنترل سرعت مناسب پیشرفت و تشریح احساس و افکار مراجع تکنیک عالی می باشد.

نوشتن، قدرت مشاهده و تمرکز مراجع را در طول پروسه تغییر و توسعه ارتقا میدهد، همچنین نوشتن منظم باعث بهبود سطح انرژی و کاهش سطح استرس می شود. یک مطالعه بر روی دو گروه از افراد نشان داد، گروهی که  نگارش منظم برنامه وگزارش  پیشرفت هفتگی داشتند، 76% به اهداف خود دست پیدا کردند و گروه دوم که به طور ذهنی این پروسه را کنترل می کردند تنها به 36 درصد از اهداف خود رسیدند.

نوشتن، یک تکنیک موثر برای کمک به مراجعین در جهت دسترسی به نتایج پایدار است.

6- به طور کامل حضور و تمرکز داشته باشید:

دو دقیقه قیل از جلسه برای حضور در لحظه اکنون تنفس عمیق داشته باشید. وقتی جلسه شروع شد تلاش کنید از هرگونه حواس پرتی اجتناب کنید و توجه کامل به مراجع خود داشته باشید. علاقه واقعی و توجه کامل خودتان را به مراجع نشان دهید. شاید این نکات به نظرکاملا بدیهی باشد، اما قدم بسیار مهمی در اعتماد سازی و ارتباط معنادار با مراجع است .

7- از بازخورد مداوم برای پیگیری مراجعین خود و اطلاعات ارزشمند او استفاده کنید :

توسط یک پرسشنامه، به طور مرتب روند پیشرفت، تجارب، موفقیت ها و چالش های مسیر مراجع را چک کنید و با بازخوردهای بین جلسات ارزیابی عالی برای تاثیر کوچینگ ایجاد نمایید. با این کار شما اطلاعات ارزشمندی برای ادامه روند جلسات پیدا می کنید. این تکنیک به مراجع کمک می کند که به کوچ پاسخگو باشد و موارد ذهنی خود را در بین  جلسات به او انتقال دهد.

8- یکی از بهترین تکنیک ها ی کوچینگ و منتورینگ: ژورنال پیشرفت

یک ژورنال منظم پیشرفت جلسات کوچینگ به مراجعین کمک می کند که خود آگاهی و توسعه داشته باشند.این ژورنال پیشرفت شبیه بازخورد است که قبلا توضیح داده شد. مراجع می تواند احساسات، تجارب، مشاهدات، چالشها، موفقیت ها و افکار خود را در آن بنویسد.

اشتراک این ژورنال به مراجعین کمک می کند که حضور شما را همیشه احساس کنند، بدون اینکه شما حضور فیزیکی داشته باشید. آنها می توانند هر لحظه، صبحگاه، در طول روز، در مسیر رفت و آمد، در مطب دکتر و… ، هر انچه میخواهند با شما به اشتراک بگذارند را بنویسند.

ژورنال کوچینگ به مراجع این قابلیت را می دهد که بدون فشار و حواس پرتی روی خود تمرکز کند. وقتی این ژورنال با کوچ به اشتراک گذاشته شود، شما اطلاعات ارزشمندی در کمک به مراجع پیدا می کنید. از طریق استفاده از نرم افزارها با لب تاپ یا تلفن هوشمند این کار خیلی ساده تر می شود.

9- تکنیک موثر کوچینگ- تعیین تکلیف برای تقویت پاسخگویی مراجع :

مهم نیست چه اسمی برای اینکار می گذارید: تکلیف، تکمیل شیت، پرسشنامه یا مراحل اقدام یا … ، این کار باعث می شود وظایفی که مراجع بعد از جلسه کوچینگ باید انجام دهد، مشخص گردد، و به مراجع کمک می کند که اقدام های لازم برای رسیدن به هدف بزرگتر خودش را به مرور انجام دهد و بر روی برنامه ها و اهدافش متمرکز بماند.

10- مدل کوچینگ- مدل grow:

مدل grow یک روش ساده برای هدف گذاری و حل مساله در کوچینگ است و شامل مراحل زیر می باشد:

  • g-goal

هدف چیزی است که مد نظر مراجع است. این هدف تا جایی که ممکن است باید شفاف گردد. (با متد smart که قبلا توضیح داده شد.)

  • r-reality

این مرحله نشان می دهد که مراجع الان کجاست؟ مراجع موقعیت اکنون خود را توضیح می دهد و اینکه چه میزان از ایده آل خود فاصله دارد.

  • o-obstacles

موانعی که مراجع را در رسیدن به هدف دچار چالش کرده است کدامند؟ وقتی این موانع مشخص شد شما می توانید راههای غلبه بر آنها را پیدا کنید.

  • w-way forward

قدمهای اجرایی  لازم  برای رسیدن مراجع به هدف باید تعریف شوند.

11- تهیه یک TO DO LIST  مشترک :

مراجعان ما در طی جلسات کوچینگ اقدام های متفاوتی دارند و اگر یک لیست از قدمهای اجرایی تهیه شود و این لیست با شما به اشتراک گذاشته شود تعهد مراجع را بالاتر میبرد.

یکی دیگر از مزایای آن این است که هم کوچ و هم مراجع در جریان  اینکه چه چیزی اتفاق افتاده یا نیافتاده قرار می گیرند. شما به سرعت تاخیرها و یا موانع را تشخیص میدهید و جاهایی که لازم است حمایت می کنید. یک TO DO LIST به اشتراک گذاشته شده برای اولویت بندی، مشخص کردن مایلستون ها و در مسیر ماندن پروسه کوچینگ بسیار موثر است.

12-تکنیک موثر کوچینگ – هدف من محقق شده است:

این ابزار بر اساس سوال معروف و  جادویی کوچینگ می باشد و بسیار انگیزه دهنده است.یک تجربه ذهنی بسیار عالی برای مراجع اتفاق می افتد اگر از او بپرسید روزی که هدف تعریف شده محقق شده باشد را چطور توصیف می کند؟ یک تعریف مبهم مورد نظر نیست، یک روز کامل با جزییات از ابتدا تا پایان. بعد از بیدار شدن از خواب چه حسی دارد؟چه کاری می خواهد انجام دهد؟چه حسی دارد؟ …

این تکنیک مراجع را تشویق می کند تصویر سازی مثبتی از آنچه واقعا آرزو دارد، بعد از آن شما میتوانید بر روی قدمهای اجرایی واقعی برای دستیبابی به آن تصویر جادویی (جایی که هدف محقق شده ) بردارید.

13- سعی کنید هر جلسه کوچ بهتری باشید- مهارت خود را ارتقا بدهید :

برگزاری هر جلسه کوچینگ  به شما این امکان را میدهد که کوچ بهتری شوید .سریعا بعد ازاتمام  هر جلسه 5 دقیقا وقت بگذارید و بعضی افکار و موارد را یادداشت کنید . شما می توانید به عکس العمل مراجع بعد از هر سوالی فکر کنید .در مورد متدها و تکنیک هایی که در هر جلسه استفاده کردید و اینکه آنها چطور کار کردند، فکر کنید . چه تغییری در جلسه اگر می دادین بهتر بود؟ و تمام این کامنت ها ، یادداشت ها،ایده ها و برنامه ها را برای جلسه بعدی در نظر بگیرید.

14-از قدرت نرم افزار کوچینگ بهره ببرید:

نرم افزار کوچینگ یک پلت فرم برای شما و مراجع شما در طول فرایند کوچینگ است. این نرم افزار به طور اتوماتیک تمام موارد ذکر شده در این مقاله را سازمان دهی می کند .

 

مرجع: https://clevermemo.com/blog/en/effective-coaching-techniques/

مترجم: رضوان جابری

2 دیدگاه برای “14 ابزار و تکنیک موثر کوچینگ که هر کوچ باید بداند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.